Ce este PDR?

Ce este PDR?

PDR = Paintless Dent Repair este o tehnologie relativ noua pentru indepartarea deformatiilor exterioare ale caroseriilor de automobile fara a fi nevoie de revopsire dupa indreptare – conditia de baza este ca vopseaua sa nu fi fost impactata la momentul in care a aparut indoitura.

Cand operatiunea este realizata, tehnologia PDR aduce caroseria in forma cea mai apropiata posibil de cea in care lovitura nu a avut loc niciodata; atat metalul, cat si stratul de vopsea sunt readuse la forma dinaintea accidentului. Din acest motiv, nu este necesara raschetarea vopselei si nici nu este nevoie de procesul de tinichigerie vopsitorie pentru a „umple” adancitura prin filler, primer sau grund. Ca sa nu spun ca se exclud diferentele de nuanta, tipice unor reparatii conventionale de tinichigerie-vopsitorie, in care piesa afectata este revopsita.


Si totul se face rapid, intrucat durata de reparatie este signifiant redusa, imobilizarea autoturismului dumneavoastra fiind limitat la maxim o zi – in cazul unor indoituri minore, reparatia acestuia se poate face chiar in mai putin de ora.

Mai pe scurt: ce ofera tehnologia PDR?

  • o reparatie finalizata in ziua curenta (unele din lucrari pot fi rezolvate chiar si pe loc);
  • costuri scazute in comparatie cu tinichigeria traditionala;
  • fara procesele traditionale de tinichigerie-vopsitorie;
  • pastrarea vopselei si a lacurilor originale;
  • conserva aspectul si valoarea autoturismului;
  • panourile de caroserie raman intacte si nu se anuleaza garantia pentru vopsea data de constructor.


La Diag-Zone, aparatura folosita este Intensiv PRO FIX 1000, fiind recunoscuta a fi una dintre aparaturile de top pentru aceste tipuri de reparatii.

Contactati-ma pentru a afla mai multe detalii.


Despre autor

Diag-Zone administrator

Pasionat de tot ce are 4 roti si un volan, efectuez diagnoze auto computerizate, mecanica auto, electrica auto si reparatii tip PDR pentru vehicule fabricate intre anii 1993-2021 la preturi corecte.