Ce inseamna diagnoza auto?

Ce inseamna diagnoza auto?

Spre deosebire de anii ’80 si inceputul anilor ’90, acum orice masina noua, indiferent de pretul sau, are cel putin un calculator responsabil pentru motor, un calculator responsabil pentru frane, airbag-uri, imobilizator, transmisie, etc. Numele calculatorului este prescurtat este ECU (Electronic Control Unit) si informatiile pe care acestea le detine se pot citi doar cu ajutorul diagnozei auto.

De multe ori, clientii nu inteleg importanta unei diagnoze auto pentru ca nu sunt familiarizati cu denumirea tehnica. Nu multe persoane stiu exact ce reprezinta procedura, cum este realizata si care sunt beneficiile principale pe care le ofera, asadar prefer sa mentionez aici ce inseamna o diagnoza auto computerizata.


Prin definitie, diagnoza auto reprezinta procesul verificarii computerizat a unui autovehicul cu ajutorul unui computer (laptop/tableta/PC) si a unei interfete speciale responsabila cu conectarea, citirea si translatarea informatiilor din ECU catre computer. In mare, se face o verificare detaliata a parametrilor autovehicului, se citesc valorile reale ale vehicului, oferind si informatiile de referinta pentru autovehiculul in cauza in paralel. In acelasi timp ne ajuta sa aflam informatii utile despre sistemele electrice si electronice ale autoturismului, putand descoperi problemele curente ale acestuia, dar putem preintampina si alte probleme ce pot aparea in timp.

Exemplu interfata diagnoza auto

Cand este utila o diagnoza auto:

  • in momentul cand apar nereguli in mersul motorului sau cand apar martori in bord ce atentioneaza diverse probleme,
  • resetarea intervalului de service
  • urmarirea parametrilor in timp util pentru a preintampina alte probleme
  • codari si adaptari (programari de chei noi, aflare de cod pin, adaugare module noi, modifiare setare curente in module existente (etc)
  • retragerea placutelor de mana in vederea inlocuirii acestora
  • si altele

In plus, diagnoza este utila si in cazul in care se doreste achizitionarea unei masini second hand, fiind singura modalitate de a afla daca numarul de kilometri afisati in bord sunt reali si/sau daca exista probleme tehnice de care potentialul cumparator nu a fost anuntat in prealabil de prezenta acestora.

 


Cum oamenii isi doresc un stil de viata eficient, detin si un autovehicul pentru a isi duce la bun sfarsit treburile zilnice, asadar consider ca diagnoza auto este o necesitate pentru a avea autovehiculul in stare optima.

La Diag-Zone, pretul unei diagnoze efectuate (indiferent de modulele scanate) este de 50 lei si se pot efectua deplasari contra-cost pentru masinile imobilizate din diverse motive; asadar, daca aveti o problema cu masina si nu ii dati de cap, sau daca doriti pur si simplu sa stiti care e starea ei, contactati-ma pentru o programare.


Despre autor

Diag-Zone administrator

Pasionat de tot ce are 4 roti si un volan, efectuez diagnoze auto computerizate, mecanica auto, electrica auto si reparatii tip PDR pentru vehicule fabricate intre anii 1993-2021 la preturi corecte.